Installatie inductie kookplaat

Steeds meer keukens zijn voorzien van een inductiekookplaat. Hier is elektriciteit voor nodig, in tegenstelling tot de fornuizen waarbij er op gas wordt gekookt. Voor het koken op inductie is vaak een uitbreiding in de groepenkast nodig. Bij Omega Technieken bent u hiervoor aan het juiste adres. Wij voorzien uw groepenkast graag van de nodige uitbreiding. Wint u liever eerst wat advies in over de mogelijkheden? Ook dan helpen wij u graag. Neem contact met ons op en wij brengen vrijblijvend een offerte voor u uit.

Vragen over inductie kookplaten? Neem gerust contact met ons op! Tel: 06-41939368

Inductie kookplaat

Uitbreiding groepenkast voor inductie kookplaat

In hoeverre uw groepenkast moet worden uitgebreid, is afhankelijk van uw huidige groepenkast en de inductiekookplaat die u gaat gebruiken. Zo is er bijvoorbeeld de 1-fase inductie plaat van 7400w of de 3-fase (krachtstroom)van 11 kw of 13.6 kw. Benieuwd welke kookplaat u heeft en wat de kosten voor uw uitbreiding zijn? Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Koken op inductie of gas

Als u een nieuwe keuken aanschaft is dit misschien wel de vraag waarbij u het langst stilstaat: kies ik voor inductie of gas? Zowel koken op inductie als op gas heeft diverse voordelen. Zo krijgen de meeste mensen van koken op gas meer de echte feeling van het koken. Dit komt onder andere door de vlammen in de pan. Daarnaast is het koken op gas goedkoper. Inductie is daarentegen duurder maar wel veiliger. Ook is een inductiekookplaat beter schoon te houden en is elektrisch koken sneller. De hitte intensiteit is makkelijker te verlagen of verhogen doordat de warmte met cijfers wordt aangegeven op de kookplaat. Dus: mensen die waarde hechten aan snel, veilig en schoon kiezen waarschijnlijk voor inductie. De echte keukenprinsen en -prinsessen onder ons zullen echter meer voelen voor koken op gas.

Soorten inductieplaten

Er zijn inductiekookplaten in alle soorten en maten. Er bestaan losse inductieplaten met één of meerdere pitten die u naast uw bestaande kookplaat kunt gebruiken. Daarnaast zijn er ingebouwde inductiekookplaten. Deze komen het meest voor. Ze hebben vier, vijf of zelfs zes pitten en zijn netjes ingebouwd in het werkblad van de keuken. Dan is er nog het verschil tussen een 1-fase inductiekookplaat en een 2- of 3-fase. Het verschil is dat een 1-fase kookplaat is aangesloten op een normaal stopcontact en dus een maximaal vermogen heeft van ongeveer 3600 watt. Een 2- of 3-fase kookplaat kan gebruik maken van meerdere fasen en heeft daarom meer vermogen. Hierdoor kan eten efficiënter en sneller verwarmd worden.

 

 

Installatie offerte aanvragen?

  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  captcha

  Wij installeren uw inductie kookplaat in de volgende plaatsen:

  Apeldoorn
  Bathmen
  Diepenveen
  Eefde
  Epse
  Eerbeek
  Gorssel
  Harfsen
  Heeten

  Holten
  Laren
  Lettele
  Lochen
  Loenen
  Nieuw-Heeten
  Okkenbroek
  Olst
  Raalte

  Rijssen
  Terwolde
  Teuge
  Twello
  Vaassen
  Voorst
  Wijhe
  Wilp
  Zuthpen

  Adresgegevens:

  Omega Techniek 
  Johannes Sinthenstraat 33
  7412 EB Deventer

  Tel: 06-41939368

  Openingstijden:

  Maandag: 9-17 uur
  Dinsdag: 9-17 uur
  Woensdag: 9-17 uur
  Donderdag: 9-17 uur
  Vrijdag: 9-17 uur
  Zaterdag: 10-16 uur

  Overige gegevens

  Kvk: 57198853
  Bank:

  Privacy verklaring